Diari H2O

Air Untuk Manusia, Air Oleh Manusia

We Are Sidang Blog BASiS

Wujud sejak 2016 atas bimbingan Encik Zefry Hanif atau mesra dikenali sebagai Cikgu Jep. Tujuannya adalah untuk menyertai pertandingan “My Pengguna” yang bertemakan “Air Untuk Manusia, Air Oleh Manusia”. Bagi memberikan kesedaran kepada rakyat tentang betapa pentingnya air apatah lagi mendepani krisis baru-baru ini iaitu El Nino. Diharap akan memberikan impak yang positif kepada masyarakat Malaysia.

Copyright © 2016 Diari H2O. Powered by Blogger.

Posts

Comments

Pasukan kami

Blog Journalis

Hubungi Kami

Jom Sertai Kami

Portfolio

  Posted by: Sidang Blog BASiS Posted date: 22:58:00 / comment : 0             Pada 22 Mei yang lalu,Organisasi sidang blog BASIS dengan kerjasama Basis Chess Club telah bekerjasama dalam mengadakan lawatan ke KUSESS atau lebih dikenali sebagai SM Sains Kuala Selangor.Kami telah menyertai pertandingan catur peringkat kebangsaan.Sementara menunggu perlawanan yang bakal berlansung.Kami  mengambil kesempatan untuk menemu ramah pelajar SBP dari seluruh Malaysia bagi mempromosikan blog kami Diari H2O.Ikuti vlog yang disediakan dibawah ini.

                    Benar seperti yang dijangkakan.Rata-rata tidak mengetahui kewujudan blog DiariH2O dan tujuan penubuhannya.Jadi menepati tujuan penglibatan umum ini diadakan bagi mempromosikan blog ini agar lebih dikenali oleh masyarakat umum

                   Ketua Pentadbir DiariH2O,Ali Imran bin Yusri berkata "Kami tidak akan berputus asa.Kami akan mengambil tindakan yang lebih besar selepas ini.Saya sangat gembira kerana setelah beberapa penglibatan umum yang kami rancangkan,ini adalah penglibatan umum yang paling besar sekali kerana ia bukan sahaja mempromosikan DiariH2O diperingkat Selangor sahaja,malah sekolah luar Selangor,seluruh Malaysia khususnya.Malah lawatan penglibatan umum ini boleh dikatakan setaraf dengan peringkat kebangsaan."

                  Kesimpulannya,pada fasa akhir ini.Kami ahli DiariH2O akan bekerja lebih keras lagi  bagi mempromosikan blog kami bagi menyahut seruan kerajaan mendidik masyarakat tentang kepentingan ait.Jutaan terima kasih kepada Cikg Rohani kerana memberikan kerjasama,menyediakan pengankutan dan memudahkan segala urusan kami.

  Laporan disediakan oleh
  Ahmad Khaidir Amir bin Rodzman
  Timbalan Ketua Pentadbir DiariH2O

  Momento  icon allbkg

  Tagged with:

  Next
  Newer Post
  Previous
  Older Post

  No comments:

  Leave a Reply

Komentar

Respon Pembaca