Diari H2O

Air Untuk Manusia, Air Oleh Manusia

We Are Sidang Blog BASiS

Wujud sejak 2016 atas bimbingan Encik Zefry Hanif atau mesra dikenali sebagai Cikgu Jep. Tujuannya adalah untuk menyertai pertandingan “My Pengguna” yang bertemakan “Air Untuk Manusia, Air Oleh Manusia”. Bagi memberikan kesedaran kepada rakyat tentang betapa pentingnya air apatah lagi mendepani krisis baru-baru ini iaitu El Nino. Diharap akan memberikan impak yang positif kepada masyarakat Malaysia.

Copyright © 2016 Diari H2O. Powered by Blogger.

Posts

Comments

Pasukan kami

Blog Journalis

Hubungi Kami

Jom Sertai Kami

Portfolio

  Posted by: Sidang Blog BASiS Posted date: 05:46:00 / comment : 0

  Image result for ramadhan

              Asalamualaikom para pembaca.Tak lama lagi kita akan menjemput tetamu kita.Jadi,DiariH2O mengucapkan marhabban ya Ramadhan kepada semua umat Islam.Berdasarkan dalil Al-Quran Surah Al Quran ayat 184-185.Allah telah mewajibkan manusia berpuasa menahan diri dari lapar dan dahaga juga menahan segala perkara yang membatalkan puasa dari terbit fajar  hingga terbenam matahari.

            Ketika berpuasa,kita tidak akan minum air dari tamat waktu sahur sehingga berbuka puasa.Di khuatiri akan berlakunya dehidrasi menyebabkan kita tidak segar ketika bulan Ramadhan.Ia dikhuatiri menganggu kekhusyukan ibadat kita di bulan Ramadhan.So,apa tips tips yang DiariH2O boleh berikan kepada kita semua bagi melalui bulan yang mulia ini?

                  Banyakkanlah minum air masak ketika selepas berbuka puasa bagi menggantikan air air yang hilang seharian.....Selamat berpuasa daripada DiariH2O.

  Image result for drink water

  icon allbkg

  Tagged with:

  Next
  Newer Post
  Previous
  Older Post

  No comments:

  Leave a Reply

Komentar

Respon Pembaca